Picture
Ένα από τα πιο αγαπητά και εμπορικά παιχνίδια όλων των εποχών, τα Lego, γιορτάζουν αυτές τις ημέρες τα 80α τους γενέθλια.




Η εταιρεία ξεκίνησε το 1932 από τη Δανία από τον Όλε Κιρκ Κρίστιανσεν με τα πρώτα γραφεία της στο Μπίλουντ. Το όνομά της είναι συντόμευση του δανέζικου «leg godt», δηλαδή «παίζουν καλά».


 
Picture
Πού να το πίστευε ο αιγύπτιος Εμάντ Ατνας ότι θα κέρδιζε το ποσό του ενός εκατομμυρίου αιγυπτιακών λιρών
, ενώ βρισκόταν στη φυλακή...

για το φόνο της πεθεράς του και λίγες ημέρες πριν από την αποφυλάκισή του, αναφέρουν δημοσιεύματα αιγυπτιακών εφημερίδων.



Ο Ατνας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για το φόνο της πεθεράς του λίγες ημέρες πριν από το γάμο του, θα λάβει την επιταγή με το παραπάνω ποσό, σήμερα, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, αναφέρει δημοσίευμα της Αλ-Αχράμ.



Οταν ο Ατνας κέρδισε το λαχείο-πριν από λίγους μήνες- από την τράπεζα δεν μπορούσαν να βρουν τη διεύθυνσή του. Βρήκαν όμως τον πατέρα του, ο οποίος τούς είπε ότι ο γιος του είναι στη φυλακή και ότι επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος στις 8 Οκτωβρίου.



Ο πατέρας του Ατνας δήλωσε ότι πριν από τρια χρόνια είχε ανοίξει στο όνομα του γιου του ένα λογαριασμό 100 αιγυπτιακών λιρών, ο οποίος αυτόματα συμμετέχει στην κλήρωση, με την ελπίδα ότι θα κέρδιζε και ότι θα έβρισκε κάποια χρήματα μετά την αποφυλάκισή του. 


 
Picture
Με δύο ελληνικές συμμετοχές, σε στίβο και ορεινή ποδηλασία
, θα «κλείσει» για τα γαλανόλευκα χρώματα η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων, την Κυριακή (12/8). 



Τελευταία ημέρα στο Λονδίνο και πριν την τελετή λήξης και την παράδοση της σκυτάλης στο Ρίο, δύο αθλητές μας θα αγωνιστούν στα αθλήματά τους, στοχεύοντας σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.



Την αρχή θα κάνει στις 13:00 ο Κώστας Πούλιος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Μαραθώνιο ανδρών, στην πρώτη του παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Ζητούμενο για τον 35χρονο δρομέα μας είναι να τερματίσει στον αγώνα με ένα χρόνο κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (έχει 2:17.12) ή και να το ξεπεράσει.



Στο αγώνισμα μετέχουν 108 αθλητές και μεταξύ τους βέβαια όλα τα μεγάλα ονόματα και για το λόγο αυτό αναμένεται να έχει συναρπαστική εξέλιξη. Ολυμπιονίκης του αθλήματος από το Πεκίνο 2008 είναι ο Κενυάτης Σάμιουελ Βανίρου, ενώ την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο έχει ο Αϊελ Αμπχέρο (Αιθιοπία) με 2.04.23.



Στις 15:30 τη σκυτάλη θα πάρει ο Περικλής Ηλίας, ο οποίος θα αγωνιστεί στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας. 


 
Picture
Η οδύσσεια της ομογενούς Mαρίας Gruber και του 
συζύγου της, Χάρι, που δημοσιοποίησε προ ημερών η εφημερίδα «Herald Sun», επανέφερε…
στην επικαιρότητα το θέμα της μη δήλωσης ορισμένων γάμων που τελέσθηκαν από κανονικούς ορθοδόξους κληρικούς στο Αυστραλιανό Ληξιαρχείο.

Το ζεύγος Gruber, όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», κατήγγειλε ότι ύστερα από 26 χρόνια έγγαμου βίου, κατά τη διάρκεια του οποίου απέκτησαν δύο παιδιά, έκαναν αγορές και εξόφλησαν στεγαστικό δάνειο ως ανδρόγυνο, βρέθηκαν… άγαμοι, διότι ο πολιτικός γάμος τους, που ισχύει για το αυστραλιανό κράτος, δεν είχε δηλωθεί στο Ληξιαρχείο.

Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε όταν η υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας πληροφόρησε το ζεύγος ότι για τις αυστραλιανές Αρχές δεν είναι έγγαμοι! Οι προσπάθειες του ζεύγους να πείσει το Ληξιαρχείο ότι είχαν κάνει θρησκευτικό και πολιτικό γάμο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Sunshine της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας απέβησαν άκαρπες.

Η περιπέτεια του ζεύγους έληξε μετά τη συμμόρφωση του Ληξιαρχείου σε υπόδειξη του Οικογενειακού Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγαν. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι, αφού υπάρχουν αδιάψευστα τεκμήρια της τέλεσης του γάμου, η αναγνώρισή του είναι θέμα κοινής λογικής.

Η Μαρία Gruber δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ότι με τον σύζυγό της ανακάλυψαν το πρόβλημα από σύμπτωση. «Υποβάλαμε αίτηση για διαβατήριο και οι Αρχές μάς πληροφόρησαν ότι δεν είμαστε έγγαμοι. Καταλαβαίνετε πώς αισθανθήκαμε και οι δύο. Η σκέψη που μας εξόργισε περισσότερο ήταν τι θα κάναμε, αν χάναμε τα διαβατήριά μας σε μία ξένη, τριτοκοσμική χώρα και δεν μπορούσαμε να τα αντικαταστήσουμε, αφού κατά τις αυστραλιανές Αρχές δεν ήμασταν ανδρόγυνο» ανέφερε. 


 
Picture
Ένα ιστορικό βίντεο από τα καλλιστεία για την ανάδειξη της ΜΙς Βενεζουέλα 2001 όπου η Mery de Los Rios δεν είχε δέσει καλά το μπικίνι της με αποτέλεσμα να λυθεί μπροστά στο κοινό.

Το ατύχημα δυστυχώς δεν βοήθησε το μοντέλο να πάρει τον τίτλο κάτι που κατάφερε το 2006.

Η Mery de los Rios είναι σήμερα παρουσιάστρια στη χώρα της με δικό της site.

Δείτε το βίντεο: 


 
Picture
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Έντονη αναστάσωση επικράτησε χθες κατά την διάρκεια της...


παράστασης Οιδίποδας Τύραννος στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όταν έκατοντάδες βατράχια… επιτέθηκαν στους θεατές.



Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανάψουν κατά την διάρκεια της παράστασης οι προβολείς του θεάτρου, ενώ εμφανής ήταν αμηχανία των πρωταγωνιστών ηθοποιών Κωνσταντίνου Μαρκουλάκηκαι Αιμίλου Χειλάκη.



Ωστόσο, μετά την… αναχαίτηση των εχθρών αναφέρει το parapolitika.gr, συνεχίστηκε η παράσταση και ολοκληρώθηκε με επιτυχία  


 
Picture
Ο τύπος του παρακάτω βίντεο, μας μαθαίνει ένα καταπληκτικό τρικ με το νερό, το 
  οποίο, σύμφωνα πάντα με αυτόν, μπορεί ο καθένας να κάνει στο σπίτι του!


Δείτε το καλά και μετά αν θέλετε και σας αρέσει, μπορείτε να το 
  προσπαθήσετε και εσείς... 


 
Picture
Η Apple δημιούργησε ένα εμπορικό σήμα, το «i», για να θεωρηθεί ότι δεν έχει σχέση με τη λειτουργία και το σχεδιασμό...


Τι σημαίνει λοιπόν το «i» στο iPod, iPhone και iPad;Όταν η Apple κυκλοφόρησε στο ντεμπούτο των προϊόντων της, κατ 'αρχάς, το iMac ο Steve Jobs δήλωσε: «Πρόκειται για ένα γάμο του internet με την απλότητα του Macintosh."



Έτσι, το «i» αντιπροσωπεύει το internet και «Mac» αντιπροσωπεύει το Macintosh. Το internet είναι η λέξη που συχνά εκπροσωπείται από «i». Ωστόσο, δεν είναι η μόνη έννοια του «i».



Πέρα από το internet,το 'i' σημαίνει επίσης individual, Instruction, intended, information και inspiration.



Από το ντεμπούτο του iMac το 1998, η Apple άρχισε να δημιουργήσει κάποια παρόμοια σχέδια σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα που χρησιμοποιούν το «i», συμπεριλαμβανομένων των iPod, iPhone και το iPad.